Javítsa versenyesélyeit!

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a vállalatfinanszírozás ezen modern formája iránti kereslet, és ennek jó oka van. Egyre több vállalat ismerte fel, hogy döntő versenyelőnyhöz juthat, ha készpénz likviditással rendelkezik, anélkül, hogy ezzel megterhelné banki hitelkeretét.

A GRENKE csoport célja, hogy a faktoring a kis- és középvállalatok számára is rendelkezésére álljon.
A GRENKE megoldást kínál Önnek, függetlenül attól, hogy éves forgalma 100 millió vagy 3 milliárd forint.

 

Hogyan történik a faktorálás

  • Személyes találkozást követően a cégének dokumentációi alapján ajánlunk egy faktorálási keretet és keretszerződést kötünk Önnel,
  • A faktorálási keretszerződés megkötését követően megvizsgáljuk az Ön ügyfeleinek bonitását, és ügyfelenként felvásárlási keretet (limitet) állapítunk meg, amelynek mértékéig felvásároljuk az Ön követeléseit.
  • Ön naponta kényelmesen továbbítja nekünk kimenő számláit, faxon, e-mailben, vagy egyszerűen feltölti szerverünkre.
  • Amennyiben az összeg a meghatározott faktorlimiten kereten belül van, haladéktalanul megtörténik a kifizetés. Az ügylet típusa és a fizetéssel kapcsolatos tapasztalataink alapján adott esetben a fizetés beérkezéséig bizonyos összeg biztonsági okokból történő visszatartásában állapodunk meg. Átvállaljuk a nem-fizetés kockázatát, ha az Ön ügyfele fizetésképtelenné válik.
  • Ha ügyfele az esedékesség időpontjában nem fizet, akkor Önnel egyeztetett követeléskezelési eljárás kezdődik. Amennyiben ez sikertelen lenne, úgy Önnel egyeztetve ügyvédi eljárást indítunk. Önt mindenkor tájékoztatjuk, és mindenkor lehetőséget biztosítunk, hogy az ügyfélhez fűződő kapcsolatára tekintettel befolyásolja az eljárást.