Mi azonnal rendezzük az Ön számláját…

…ügyfelei részére biztosított halasztott fizetési konstrukció esetén!

 

Esélyeket szalaszthat el, míg az ügyfeleitől beérkező pénzekre vár. Az üzleti élet eközben megy tovább, és a készpénz eszközök szűkössége veszélyesen beszűkíti vállalkozói mozgásterét. Fontolja meg, milyen hozammal és előnnyel járna az Ön számára, ha minden ügyfele 24 órán belül fizetne:

 
  • Növelheti az áruinak és szolgáltatásainak forgási sebességét.
  • Jobb beszerzési feltételeket érhet el, mivel készpénz eszközeit rugalmasabban képes felhasználni.
  • A szállítóknál lévő beszerzési számláit mindig fedezni tudja.
  • Folyószámla-kamatai jelentősen csökkennek, és megszűnik a fizetési forgalom időigényes és idegőrlő nyomon követése.

Biztosítsa önmagának ezeket az előnyöket a faktoringgal!

 

…ha ügyfele már nem képes fizetni!

 

Az Ön likviditása a döntő ezért Ön helyett mi vállaljuk a kockázatot! A legtöbb vállalatnak már van tapasztalata az ügyfelének fizetésképtelensége vagy végelszámolása következtében jelentkező veszteségeket illetően. Adott körülmények között akár egyetlen meg nem fizetett követelés is tönkreteheti egész éves nyereséget. Több követelés kiesése esetén nem ritkán a vállalat léte a tét, akkor is, ha Ön egyébként termékével eredményesen lép fel a piacon. Ne engedje, hogy idáig fajuljon a helyzet!

 

…ha versenyelőnyt szeretne elérni

 

Lazítsa ügyfelei fizetési határidőit. Velünk megteheti, mi gondoskodunk arról, hogy ne fogyjon ki a levegőből.

Ez egyrészt javítja ügyfele likviditási helyzetét, amiért ügyfele hálás lesz Önnek, másrészt ezáltal Ön továbbra is aktívan működhet a piacon, és nagyobb forgalomra tesz szert, mivel versenytársaival szemben jelentős versenyelőnyt szerez.

 

…ha bankja biztosítékokat kér

 

Javítsa megfelelő követelésmenedzsmenttel banki minősítését mérlege saját tőke arányának növelésével. Ezzel lehetővé válik, hogy fizetési kötelezettségeit határidőre kiegyenlítse. Az eladott követelés eltűnik mérlegéből, és vele együtt eltűnnek kötelezettségei is, amelyeket az azonnali pénzeszközből várakozás nélkül ki tud egyenlíteni. Ez jelentősen javítja a mérlegét. Magasabb lesz saját tőke aránya, fokozódik hitelképessége és alacsonyabbak lesznek kamatköltségei. Az Ön számlavezető bankja ezt minden bizonnyal értékelni fogja.